Recenzii
Bianca  

Fata cu văl albastru de Ștefana Chelsău

Neatza. Azi simt bucurie scriindu-ți  despre o carte nou apărută la StoryCraft Publishing. Această editură, coordonată de Daniel Zărnescu, are ca misiune să publice autori români care merită să fie citiți. Astfel, ultima apariție, „Fata cu văl albastru” de Ștefana Chelsău, am citit-o într-o noapte și imediat ce am închis ultima pagină, ardeam de nerăbdare să împărtășesc cu tine  povestea Aishei.

Fata cu văl albastru de Ștefana Chelsău, ultima apariție

Fata cu văl albastru este o poveste tulburătoare despre alegeri, sensul  libertății, dorința de sacrificiu și iubire. 
Aisha este o tânără musulmană, care luptă să se elibereze dintr-o familie unde abuzul și regulile stricte sunt puse sub semnul normalității.
Cu sufletul plin de răni adânci, protagonista parcurge o călătorie în căutarea echilibrului  interior. Astfel, Aisha găsește, în iubire, forța care o ajută să facă față suferinței. Plătește, însă, un preț prea mare pentru a se elibera de un bagaj plin de cicatrici pe care îl poartă pe umeri încă din copilărie.
Inteligentă și curajoasă, tânăra musulmană refuză să accepte o soartă dictată de tatăl ei, un tată care consideră că femeia trebuie să fie supusă „ca să nu îl supere pe Alah”.

Despre iubire și curaj în Fata cu văl albastru

Trăind într-o familie care pare să nu susțină o cultură a incluziunii femeilor în societate, tânăra marocană se lovește de barierele mentalității cu conștiinta că trebuie să acceadă la existența proprie.

Între iubirea de sine, dorința să-și salveze sora chiar cu prețul propriei fericiri și disprețul pentru tatăl său, fata cu văl își duce luptele interioare cu curaj, dar și cu disperare.

Cred că povestea Aishei este mai mult decât drama unei familii care trăiește abuzuri fizice și emoționale în „armonia propriei religii”. Este o reflectare asupra sensului transcendenței, asupra curajului de a te împotrivi normelor impuse de gândirea colectivă și libertatea de a-ți expune obiecțiile și propriile doleanțe.

Povestea Aishei – un carusel de emoții

Am  suferit și am sperat, deopotrivă, iar alături de Aisha am descoperit, prin ochii ei, și zbaterile celorlalte personaje – durere, lașitate,  amărăciune, dispreț, nevoia de iubire.

Am disprețuit comportamentul tatălui și am simțit compasiune pentru atitudinea mamei. Alegerile diferite ale surorilor Aishei sunt efectele unor traume aproape similare.
După primele pagini citite, m-am trezit captivă printre rânduri. Această poveste emoționantă am citit-o,  pe alocuri, cu senzația că mi se strânge gâtul, încât, la final, am răsuflat ușurată cu gândul că mă bucur de avantajul de a nu trăi în mijlocul acelei culturi.

Consumatorii de lectură spun că, dacă iubești un personaj și/sau urăști un altul, autorul și-a făcut treaba bine. Încă simt noduri în gât și acum când mă gândesc la povestea fetei cu văl albastru, deși am citit-o în urmă cu cateva zile.
Să îți mai spun și că mă bucur ca un copil care și-a primit jucăria favorită că am decis să pun mâna pe această carte și că se află acum în biblioteca mea? 😁
O găsești la StoryCraft în caz că ți-o dorești și tu, alături de cartea Intersecții a lui Daniel Zărnescu sau Liceul 13 de Radu Octavian.

Mi-ar plăcea să aflu și părerea ta despre Fata cu văl albastru.
Până data viitoare, cu drag,
Nico.

Leave A Comment

3d book display image of Dezvoltare personală

Dezvoltare personală de Cornelia Voiculescu

Agentul de imobiliare Johan Strauss îl întâlnește pe Doru Mareș, guru al dezvoltării personale, și devine fascinat de ceea ce se întâmplă în cursurile lui. Devine adeptul său, vrând să învețe să manipuleze oamenii pentru a câștiga bani. O carte despre “mizeria” din spatele dezvoltării personale din România.

Poți fi unul dintre primii 50 de susținători și vei primi două cărți cu autograf personalizat