Recenzii
Bianca  

Intersectii de Daniel Zarnescu

Neatza. Aseara dupa ce am citit aproximativ 60 de pagini, m-am oprit si am sunat-o pe prietena mea.  Cand mi-a raspuns la telefon, i-am spus „nu te retin, vreau sa imi spui doar atat: Adrian esteee…? „Nu, lasa. Mi-a trecut asta prin minte”. Ea a facut o pauza si mi-a raspuns. „Nu iti spun nimic. Continua sa citesti cartea lui Daniel – Intersectii„.


Daniel Zarnescu, editura Story Craft

Am deschis din nou la pagina unde ramasesem si m-am reapucat de citit. La final mi-am zis „da-ma naibii, ce intuitie am” 😁 Dar da, ai dreptate! Nu o sa te plictisesc spunandu-ti despre intuitia mea, doar ca am vrut sa stii ca a fost un moment ca un boom pentru mine. 😁 Nu e despre ea.  Este despre Intersectii, carte scrisa de Daniel Zarnescu.

Despre carte – fictiune realista

In Intersectii, autorul zugraveste  intre fictiune si realitate societatea de azi. Intr-o imagine de ansamblu, la poli opusi observi doua clase sociale diferite si aparent  elementele cheie sunt bogatia si saracia.

Mediu viciat, ambitii, imagine falsa, iar in plan paralel lupta pentru supravietuire, bunatatea, altruismul,  etichete sociale sunt comportamente care se intersecteaza.

Adrian si Silviu?? 🤔 Doua vieti diferite, o singura alegere.

Stii? E o vorba,  n-am spus-o eu. Exista luminita de la capatul tunelului.  Ca sa ajungi la ea, la luminita, faci slalom printre  obstacole. Nu oricum, ci contracronemetru. Viata nu te asteapta.

In Intersectii, Daniel Zarnescu oglindeste in jurul imaginii de antreprenor diferite tipologii umane.

Ce mi-a placut in Intersectii?

In afara de titlu, care din nou asa cum am spus si despre Revolta Akienilor, e genial? Totul.😁

Cartea are un substrat psihologic profund. E plina de revelatii.  Exista in poveste un moment cheie, o intalnire, care produce alegerea/schimbarea. Detaliul asta mi-a placut foarte tare si cred ca nu e la intamplare pe acolo.🤔

Binele si raul, doua concepte diferite care nu pot exista unul fara celalalt, doua entitati separate, dar care se intersecteaza – sunt aspecte atribuite unui personaj complet care duce o lupta  cu lumea lui interioara.  Cine crezi tu ca o sa castige? Comportamentul distructiv ori comportamentul constructiv?

Mi-ar parea rau sa nu citesti aceasta carte. Imagineaza-ti cum ar fi sa ai acum in mana cartea Intersectii si cu fiecare pagina pe care o intorci sa simti un cumul de emotii?  Cu siguranta, tu alegi. Eu am ales sa iti scriu despre cat de tare mi-a placut.

Pe drum inapoi se simte usor ca pana de gasca si, in acelasi timp, nu se poate abtine sa nu zambeasca. Lumea asta, in care a aterizat, incepe sa capete sens.

Daca ai citit cartea, astept cu drag si parerea ta. Cartea o gasesti la Editura StoryCraft, editura unde gasesti autori romani care merita cititi.

Pana data viitoare, cu drag

Nico 🙂

Leave A Comment

3d book display image of Dezvoltare personală

Dezvoltare personală de Cornelia Voiculescu

Agentul de imobiliare Johan Strauss îl întâlnește pe Doru Mareș, guru al dezvoltării personale, și devine fascinat de ceea ce se întâmplă în cursurile lui. Devine adeptul său, vrând să învețe să manipuleze oamenii pentru a câștiga bani. O carte despre “mizeria” din spatele dezvoltării personale din România.

Poți fi unul dintre primii 50 de susținători și vei primi două cărți cu autograf personalizat