Despre carti si citit Recenzii
Bianca  

Revolta Akienilor de Daniel Zărnescu

Neatza. Azi iti scriu despre cartea Revolta Akienilor de Daniel Zarnescu, carte scrisa de autor roman contemporan,  pe care, cu drag, iti recomand sa o citesti, asa cum ti-am zis de Din alta viataJurnal de copil despre care gasesti scris aici. Trebuie neaparat sa iti spun cat de tare m-a pacalit titlul cartii.

Aseara, inainte sa deschid cartea, m-am asezat confortabil si ma pregateam sa citesc… ce crezi? Un roman istoric? Un SF?  Am avut o surpriza de proportii. Dupa zece pagini citite gandul meu era insistent „e doar o introducere altfel”. Eh, dupa alte cateva file intoarse am intrat intr-o stare de satisfactie imediata.

Un copil de 11 ani vrea sa devina scriitor. Autorul, in 166 de pagini, mi-a oferit o creatie originala. Prinsa intre realitate si magie, inocenta si filozofie, umor si seriozitate, am parcurs o calatorie fascinanta in taramul meditatiei.

Despre Revolta Akienilor sau prietenii imaginari?

Mai tii minte cum se numea prietenul tau imaginar din copilarie? Eu nu mai tin minte, dar sigur aveam unul. 😁

Eroul din Revolta Akienilor era insotit de un trib intreg.  Luptele akienilor de care pe care, pentru suprematie, competitiile bine-rau au marcat trecerea  dinspre copilarie spre adolescenta in drumul lui spre evolutia literara.

Iar tu, citind cartea, vei fi constient de faptul ca si akienii tai s-au luptat candva sau inca se mai lupta.

„Durerea nefacerii insa este mult mai groaznica decat durerea fizica. În primul rand nu ai niciun cui pe care sa il scoti din corp, ca sa faci sa dispara sursa durerii. Bine, ai putea sa renunti sa mai faci, dar stii bine că iti vei aduce aminte toată viata cat de ratat esti. Cine vrea sa uite nefacerea? Ori faci, ori te chinui în nefacere pana faci, ori uiti că vrei să faci. Dar uitarea este o optiune pentru mediocri și ignoranti.”

Auzi, crezi ca o sa ajung vreodata scriitor?  –  Revolta Akienilor

Uite asa se revolta akienii. Se lupta, se saboteaza, se provoaca unii pe altii. Si dintr-un conflict iese sigur un castigator.

Ti-am mai spus ca sunt fascinata de ideea originala care a stat la baza cartii autorului? Si ce daca. Repet. 😁 Atat de mult mi-a placut. Cred ca a ales titlul stiind ca va surprinde. Proiectiile sale, din spatele povestii de copil, au ajuns la mine, probabil asa cum si-a dorit, si m-au trecut dintr-o transa in alta.

Alte detalii interesante in aceasta carte  pe care le-am apreciat sunt elementele antagonice, expresii care mustesc de umor, metafore ce te provoaca sa vizualizezi scenele si altele. Aproape ca ti-as spune mai multe, dar care ar mai fi placerea ta sa descoperi tu insuti citind?

Revolta Akienilor, prin ochii mei, –  o imbinare de fantezie cu realitate  intr-un conflict al inimii.

Este prima carte scrisa de Daniel Zarnescu pe care am citit-o si  am terminat-o cu gandul ca mi-ar placea sa vad o ecranizare dupa ea. Urmatoarea, sub semnatura lui, pe care mi-am propus sa o citesc este Intersectii pe care o gasesti pe Editura StoryCraft Publishing.

Tu ai citit cartea? Daca da, spune-mi cum ti-a placut.  In dialogurile tale interioare e stare de calm mereu? 😁 Recunosc, la mine se mai intampla furtuni.

Abia astept sa imi impartasesti parerea ta.

Pana data viitoare, cu drag.

Nico

Leave A Comment

3d book display image of Dezvoltare personală

Dezvoltare personală de Cornelia Voiculescu

Agentul de imobiliare Johan Strauss îl întâlnește pe Doru Mareș, guru al dezvoltării personale, și devine fascinat de ceea ce se întâmplă în cursurile lui. Devine adeptul său, vrând să învețe să manipuleze oamenii pentru a câștiga bani. O carte despre “mizeria” din spatele dezvoltării personale din România.

Poți fi unul dintre primii 50 de susținători și vei primi două cărți cu autograf personalizat