Si azi iti scriu… despre scris. Tie iti place sa scrii?
Nico sunt, si azi iti scriu… despre scris.
Momentul acela cand scriu e decis de un gand, de acel ceva. De fiecare data diferit. Tie iti place sa scrii?
Chiar acum imi beau cafeaua. Te intrebi de ce iti marturisesc acest lucru? Imediat iti ofer raspunsul. De data aceasta, aroma cafelei pe care o am in fata mi-a adus dorinta de a impartasi cu tine una, alta.
Altadata, gandul la ceva dintr-o carte pe care tocmai am citit-o ma face sa simt nerabdare si bucurie sa iti scriu. Atunci cand imi citesti articolele pe care le scriu despre carti, tu stii ca iti ofer o parte din gandurile mele. Impartasesc cu tine fie o bucurie, fie o reflectie, ori o stare de tristete, etc.
Ti-ar placea sa iti fac un rezumat de carte, scris intr-un stil literar, sau sa continui sa iti transmit stari si ganduri pe care le am despre ce citesc?Hai sa iti spun un secret. Doar tu si eu stim. Nu mai stie nimeni..😁
Despre scris
Dupa ce am scris articolul despre cartea „Din alta viata – Jurnal de copil”, am citit imaginandu-mi ca e scris de catre o alta persoana, nu de mine. Esti curios sa afli ce mi-a produs? Curiozitate. Si o provocare: „vreau si eu sa citesc aceasta carte sa aflu daca imi place si mie sau eu o percep altfel”. Am mai facut la fel si cu recenzia cartii Anna Karenina.
Cand oferim ceva ne gandim la ce ne place sa primim.
Dupa ce tu citesti un articol scris de mine despre o carte, daca alegi sa o citesti si decizi ca nu e genul tau, tu te simti oricum bine cu decizia ta. Pentru ca stii ca am creat o relatie de onestitate. Cum spuneam, eu doar am impartasit gandurile mele cu tine.
Ti s-a intamplat vreodata sa te afli in mijlocul naturii si ceva ce se petrecea in jurul tau sa iti dea o emotie pe care nu reuseai sa o deslusesti? Fie ca erai pe o plaja si simplu fapt ca priveai un val care se izbea de tarm ti-a transmis o stare? Ori ca te aflai pe o banca intr-un parc si privirea ti-a ramas atintita asupra unei flori a carei culoare si frumusete te-au fascinat? Si apoi primul gand a fost sa scoti o foaie si un pix si sa scrii despre acel lucru?
Pai iti spun ceva ce stii deja. Ai ales scrisul ca forma de descarcare emotionala si te-ai simtit bine. Si-apoi a fost si fascinant sa observi, in timp ce scriai, ca iti recunosti emotiile si ca retraiesti starea de liniste/de bucurie/ pe care ti-a dat-o acel val care atingea tarmul.
Iti place sa scrii? Fa-o!
Vrei sa scrii intr-un blog, pe o pagina de facebook/intr-o comunitate online, dar simti ca esti prins intr-un blocaj care genereaza temeri? Poti incepe deja sa scrii. O faci pentru ca iti place sa scrii. Fii sigur ca exista cel putin o persoana care citeste si isi ia o informatie de care are nevoie ori ajungi la ea de la suflet catre suflet.
Ai nevoie de aceste ingrediente: sa fii onest, sa scrii curat si din suflet.
Ai vrea sa asterni pe o foaie ganduri pe care sa nu le citeasca nimeni? Incepe de acum. Oricum nu trebuie sa citesti nici macar tu ce scrii. Stii ca printre modalitatile de a-ti gestiona emotiile se afla si scrisul.
Iti mai spun inca ceva ce stii deja cu privire la scris.
Exista o relatie intre scris si citit. Si libertatea de alegere. Alegi ce, cand si daca citesti ceva scris de cineva.
Mi-am terminat cafeaua si ma pregatesc sa imi iau ramas bun de la tine. Inainte de asta iti las mai jos o invatatura pe care o avem mostenire de la Marcus Aurelius.
„Să nu socotești că, dacă ceva îți pare greu de realizat, acest lucru este imposibil pentru om, ci consideră că, dacă ceva este posibil și potrivit omului, acest lucru îți este accesibil si tie”.
Si iti recomand cu caldura sa citesti „Ganduri catre sine insusi ” – Marcus Aurelius.
Cu drag, pana data viitoare.