Recenzii
Bianca  

Invata sa ai aripi – Sue Monk Kidd

Neatza! Nico sunt. Abia am terminat o carte senzationala.  Invata sa ai aripi de Sue Monk Kidd. Ce titlu!  Crezi ca vei  citi cartea  dupa ce vei parcurge randurile scrise de mine? Sa vedem.
Eu sunt fascinata si acum  dupa ce am terminat-o.

Despre ce este  Invata sa ai aripi

Intre adevar –  fictiune si sclavie – abolirea ei, Invata sa ai aripi este despre curaj,   lupta, cruzime,  esecuri si iubire.
Sarah si Pacoste, doua personalitati asemanatoare si totodata atat de diferite. 
Stii ce sentiment mi-a insuflat autoarea?  Ca gandurile ei sunt prea grabite, frante,  nu incoerente, dar  incarcate de importanta faptelor petrecute. De ce crezi? Pentru ca trece aproape cu repeziciune de la o actiune la alta si ma face sa ma gandesc  la importanta timpului.  Mi-a placut tare, m-a conectat  fara drept de apel la acei ani 1800, ani plini cu de toate.  
Lupta pentru drepturile femeilor, pe de o parte si demnitatea  prin incapatanare a sclaviei, pe de alta parte,  te trimit intr-o calatorie grea,  marcanta.

Ce sentimente am despre  Invata sa ai aripi?

Ma gandeam cat este de dureros, dar in acelasi timp fascinant sa te gandesti ca nu ai nimic, ca prin statutul tau  nu iti apartii, dar sa te prinzi de mare. Sa te prinzi cu bratele de apa, pentru ca ea iti apartine si tu poti sa o colorezi cum vrei. Azi intr-o culoare, maine in alta si tot asa.
Da, poate fi un sentiment de siguranta, putere, de apartenenta. Nu conteaza pentru cat timp. Poate cat un vis scurt .
Ma gandeam cat este  de important  sa ai un scop, sa lupti pentru el, sa te agati cu disperare de orice te-ar ajuta sa il indeplinesti. Chiar daca te lovesti de esec, chiar daca visul poate ramane doar vis, tu lupti.

M-a incercat un sentiment de tristete pentru cruzimea  care se desfasura in fata  ochilor mintii mele.  Schingiuirea sclavilor, un lucru ce parea normal pentru stapani. Parea, dar nu era, dovada ca una dintre puternicele personalitati ale acestei relatari nemaipomenite,  se revolta continuu. Si eu in acelasi timp cu personajele. E dureros sa fii lipsit de drepturi pentru ca esti femeie  si sa fii tratat in baza principiilor, diferit de baietii din  familie, poate intr-o alta notiune a sclaviei. Exista insa, iertare.

Invata sa ai aripi m-a facut sa ma gandesc  la importanta telurilor pe care le ai.  Conteaza sa ai ceva, sa lupti pentru ce ai. Poti sa esuezi, nu conteaza, ai incercat.
Este despre atat de multe detalii,  despre abolirea sclaviei,  informatii istorice, este despre adevarul dur imbinat cu fictiunea.

Mentiune

Sue Monk Kidd este delicioasa si transforma Invata sa ai aripi intr-un roman  pe care  nu il poti lasa din mana  si devii insetat de cunoastere.

Mi-a placut  cartea. Tu ai citit-o? Mi-ar placea sa aflu si parerea ta.

Cu drag,

Nico


Leave A Comment

3d book display image of Dezvoltare personală

Dezvoltare personală de Cornelia Voiculescu

Agentul de imobiliare Johan Strauss îl întâlnește pe Doru Mareș, guru al dezvoltării personale, și devine fascinat de ceea ce se întâmplă în cursurile lui. Devine adeptul său, vrând să învețe să manipuleze oamenii pentru a câștiga bani. O carte despre “mizeria” din spatele dezvoltării personale din România.

Poți fi unul dintre primii 50 de susținători și vei primi două cărți cu autograf personalizat