Recenzii
Bianca  

Sarpe si porumbel de Shelby Mahurin

Neatza. Iti scriu azi…despre ce crezi?
Am primit o provocare. Sa citesc Sarpe si porumbel. Am zis: titlul este interesant. Nu stiam nimic despre carte, ce gen este sau alte pareri ale celor care au citit-o.
Am citit 2 pagini si am lasat-o. Nu stiu ce nu mi-a placut in cele doua pagini, nici nu avea ce sa nu imi placa. Nu stiu. A fost ceva. Nu m-a prins. Am reluat cititul peste doua zile, mi-am zis este provocare, hai sa vedem ce e cu cartea asta: Sarpe si porumbel.

In afara de Sarpe si porumbel,  am mai intrat in lumea fanteziei, a supranaturalului doar cu 2 serii. Gabriel Garcia Marquez e alt film. Mentionez pentru ca trebuie sa delimitez.  Se spune sa nu zici niciodata, niciodata.   Sa nu zici ca nu vei citi  niciodata despre vrajitoare si magii,  ca intr-o zi  se va intampla sa citesti.  Asa cum mi s-a intamplat mie.

Despre ce este  Sarpe  si porumbel

Cu  referire  la  hai sa vedem  ce e cu cartea asta, Sarpe si porumbel este magie.  Iubire, alegeri, sacrificii sunt cateva ingrediente  ale unei intregi retete de  viata.   Am avut impresia ca autoarea ma trimite in calatorie prin Franta anilor 1800, lucru care nu mi-a displacut . In Sarpe  si porumbel am avut cateva flash-uri , gandurile s-au intors in timp catre alti scriitori datorita ambientului frantuzesc  pregnant.  Curtezane, monarhi, aristocrati,  vrajitoare si vanatori  sunt personaje intr-un cumul de actiuni  prinse  in  caruselul  fanteziei.
In timp ce citeam am notat  ironia sortii.   Reid.  Iubirea dincolo de  principii,  prejudecati si obstacole.   Relativitatea binelui sau a raului vazute prin ochii lui Reid, a cavalerilor sau a vrajitoarelor.  Si ce ironie!  E o repetitie intentionata. Vei intelege cand vei citi cartea.

Te-ai gandit vreodata ca lucrurile se intampla cu un scop chiar daca nu il  cunosti? Eu da si sunt convinsa ca asa este, dar acum  raman la fantezia din Sarpe si porumbel, la  Shelby Mahurin, si iti spun  ca exista si aici un scop,  dar te las pe tine sa afli care este acesta.  Aaaa, Shelby se mai foloseste de un ingredient. Un inel.

Louise le Blanc din Sarpe si porumbel

Iese in evidenta peste toti.  Are simtul umorului, e acida, e puternica, e sensibila, emotiva si e sacrificiu.
Replicile ei fac deliciul intregii carti. Am ras cu ea.

Reid

Trimisul binelui este parca mai tacut chiar si in ganduri. Timid, feroce, inversunat, orgolios, Reid este mesajul „niciodata  sa nu spui niciodata” .
El,  prin credinta si inversunarea lui, mi-a oferit si o concluzie.  Viata iti ofera surprize.

Sarpe si clopotel  este un titlu foarte interesant. Poti fi  in deruta cand te gandesti cine ar putea fi sarpele si cine ar putea fi porumbelul, chiar daca binele si raul sunt exemplificate.
Poate fi relativ.

Mi-a placut cartea, este dinamica, dar  pentru ca am facut analogii intre ea si Lux  …
PS. Am uitat sa te intreb. Ai citit cartea? Cum ti s-a parut? Daca nu, crezi ca o vei citi? Chiar sunt curioasa sa iti aflu parerea.

Cu drag,

Nico

Leave A Comment

3d book display image of Dezvoltare personală

Dezvoltare personală de Cornelia Voiculescu

Agentul de imobiliare Johan Strauss îl întâlnește pe Doru Mareș, guru al dezvoltării personale, și devine fascinat de ceea ce se întâmplă în cursurile lui. Devine adeptul său, vrând să învețe să manipuleze oamenii pentru a câștiga bani. O carte despre “mizeria” din spatele dezvoltării personale din România.

Poți fi unul dintre primii 50 de susținători și vei primi două cărți cu autograf personalizat